Stella McCartney – új márka a Gomeznél!

Stella McCartney Londonban született művészcsaládban édesapja Paul McCartney zenész, édesanyja Linda Eastman fotós és aktivista volt. Stellát már gyerekkorában érdekelte a divat – 15 évesen Christian Lacroix tervezőnél dolgozott. 1995-ben diplomázott a Central St Martins College of Art & Design egyetemen, és szinte azonnal felismerhetővé vált kiváló szabómunkájáról és merész esztétikájáról. 1997-ben a francia Chloé divatház kreatív igazgatója lett.

Stella McCartney 2001-ben megalapította saját divatházát, és elkészítette első kollekcióját. Divatkarrierje kezdetétől a fenntartható fejlődésre és az ökológiai megközelítésre összpontosított – soha nem használt bőrt, tollat ​​vagy szőrmét terveiben. A márka évről évre egyre érdekesebb projekteket fejlesztett ki és valósított meg 2003-ban piacra dobta a STELLA illatot, 2004-ben együttműködést alakított ki az Adidas márkával, 2008-ban pedig piacra dobta az első fehérnemű-kollekcióját és gyerekruháit.

2012-ben és 2016-ban Stella McCartney tervezte a nyári brit olimpikonok összes ruháját. A tervező kiadott egy fürdőruha-kollekciót, majd férfiruha-kollekciót is. 2018-ban megalapította a Stella McCartney Cares Foundation-t, egy alapítványt, amely támogatja a mellrák elleni küzdelem fenntarthatóságát és megelőzésének fontosságát hirdeti.

Jelenleg a Stella McCartney női, férfi és gyerekruházatot, fehérneműt, kiegészítőket és fürdőruhákat kínál. Kollekcióit a világ legnagyobb városaiban helyi üzletekben értékesíti, valamint több mint 100 országban vezet online eladást. Érdemes megtekinteni ajánlatainkat a Gomez.hu oldalon!